MuhalifGazete.com >> Yaşam >> 'İntihar ederiz'
12 Ocak 2012 Perşembe  11:11

'İntihar ederiz'

Microsoft'a işçiler toplu intihar tehdidinde bulundu

Normal Yazı Boyutu Orta Yazı Boyutu Büyük Yazı Boyutu
'İntihar ederiz'



Çin’in Wuhan eyaletindeki Foxconn Teknoloji Parkı’nda bulunan Microsoft fabrikasında çalışan 300 işçinin toplu intihar tehdidinde bulunduğu öne sürüldü.

Xbox 360 konsollarının üretildiği iddia edilen fabrikada yaşanan olayın, ödemeler konusunda çıkan tartışmadan kaynaklandığı ifade edildi.

Record China ve Want China Times gazetelerinde yer alan habere göre, işçiler 2 Ocak tarihinde maaşlarına zam istedi. Fabrika yöneticileri bu talebi reddetti ancak istifa etmek isteyen çalışanlara tazminat ödeneceğini duyurdu.

Ancak işten ayrılanlar tazminat alamayınca, işçiler toplu halde fabrikanın çatısından atlayarak intihar etme tehdidinde bulundu.

Bu tehdidin yaşanıp yaşanmadığı teyit edilemezken, bir Microsoft sözcüsü fabrikada üretilen ürün hakkında bile bilgi vermedi.

Yapılan açıklamada, “Microsoft için fabrikalarındaki etkinlik çok önemlidir. intihar_iddiasi_haberi-1-29584" target="_blank" title="Toplu intihar iddiası haberi" alt="Toplu intihar iddiası haberi">Toplu intihar iddiası araştırılıyor” denildi.








HABERİ PAYLAŞ

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış, ilk yapan siz olun!...


 
AJANS
OKUNANLAR
YORUMLANANLAR

FACEBOOK'TA PAYLAŞILANLAR




2012 © Muhalif Gazete  - iletisim@muhalifgazete.com - Yazılım