Dolar Kuru 10.50’ye Çıkabilir! Flaş Açıklama!

Dolar Kuru 10.50’ye Çıkabilir! Flaş Açıklama!
TL’nin dolar karşısında yaşadığı değer kaybı devam ediyor. Son günlerde yaşanan değer kaybında Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık faiz indiriminin etkisi büyük.

Dolar rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Dün akşam saatlerinde 8.95’e kadar yükselen dolar tüm zamanların rekorunu aynı gün içinde tekrar kırmış oldu. Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararından önce 8.65 seviyesinde olan dolar kuru, karar sonrasında hızlı bir yükseliş yaşamış oldu. Faiz indirimi sonrasında uluslararası kuruluşlar ilerleyen dönemler için dolar/TL beklentilerini de güncellediler. Kuruluşların tahminlerine göre, dolar kurundaki yükseliş devam edecek.

Capital Economics: 10.50 TL

Ünlü İngiliz kuruluş Capital Economics’in dolar kuru tahminini güncelledi. Kuruluş, Merkez Bankası’nın faiz indirimine devam edeceğini ve 2022 yılının Haziran ayına kadar 600 baz puanlık indirimin gelmesi yönünde beklentileri olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin dış borcunu da değinen Capital, kısa vadeli dış borcun 170 milyar dolar düzeyinde olduğunu, borcun gelişmekte olan ülkeler arasından Arjantin’den sonraki en yüksek borç miktarı olduğunu ifade etti. 2022 yılının sonuyla birlikte dolar kurunun 10.50 TL’ye ulaşabileceği belirtildi.

İsviçre merkezli UBP’de yaptığı açıklamada Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine devam edeceğini ileri sürdü. UBP’nin tahminine göre, dolar kuru Haziran 2022’de 10.25’e, 2022’nin sonunda ise 11 TL’ye yükselecek.

turk-lira-dolar-650.jpg