Kripto Piyasası Savaşın Etkilerini Yaşıyor! Ciddi Ekonomik Yaptırımların Gelmesi Bekleniyor!

Kripto Piyasası Savaşın Etkilerini Yaşıyor! Ciddi Ekonomik Yaptırımların Gelmesi Bekleniyor!
Rusya’nın Devlet Başkanı Vlademir Putin’in aldığı kararla perşembe sabahı Ukrayna’ya saldırıya geçtiği bir anda Dünyanın bir numaralı konusu olmasına neden olmuştu. Bu durumun birçok etkisi olacağı uzmanlar tarafından konuşuluyor.

NATO, BM gibi topluklar Rusya’nın bu saldırı bir an önce durdurması için adımlar atmaya çalışıyor. Savaşın daha da büyümeden ve can kaybının artmadan durdurulması için ekonomik yaptırımlar gündeme alınıyor. SWIFT sisteminden Rusya’nın çıkarılması konusu tartışılıyor. Rusya, eğer SWIFT sisteminden çıkarılırsa bunun bir savaş ilanı olarak kabul edeceğini duyurdu. Şu an için alınmış bir karar olmamasına rağmen uzun vadede bu durumun ciddi yaptırımlarının olacağı konuşulmaya devam ediyor.

İlk 20’de Yer Alan Tüm Kripto Paralar Düşüşe Geçti

Kripto para piyasaları son dönemde FED’in alacağı faiz kararlarına göre şekilleniyordu. Ancak bu savaşın açıklanmasıyla birlikte 24 Şubat günü ilk 20’de yer alan tüm kripto paraların ciddi düşüşler yaşadığı görüldü.

Özellikle kripto paraların en büyüğü olan Bitcoin, toplamda %9’luk bir düşüş yaşadı. Bunun yanında ChainLink’de %19’lık bir düşüş yaşandı. 25 Şubat 2022 günüyse biraz toparlanmalar yaşadığı görülüyor. Döviz kurlarının, altın fiyatlarının ve bunların yanında brent petrol fiyatlarının artış gösterdiği bu dönemde kripto paraların güvenli bir liman olarak kabul edilmemesinden dolayı düşüş yaşadığı aktarılıyor.

NATO Kararları Çatışmayı ve Ekonomiyi Şekillendirecek

NATO, Rusya’nın bu ilerleyişini durdurmak konusunda kararlı adımlar atmayı planlıyor. NATO ülkesi olmamasından dolayı Ukrayna’ya herhangi bir askeri destek verilmiyor. Ancak saldırının Kiev’e kadar genişlemesi durumunda ciddi yaptırımların masa da yer alacağı aktarılıyor.

Bitcoin ve diğer kripto paralar uzun süredir düşüş çizgisine sahipti. Bu tip olumsuz durumların sonucu olarak da ciddi düşüşler yaşaması kaçınılmaz olarak kabul ediliyor. Güne 32.800 Dolardan başlayan Bitcoin, 29.800 Dolar seviyesine kadar düşmüştü.

Daha sonra toparlanma sürecine giren kripto para 25 Şubat günü 38.600 Dolar seviyesine kadar yükselmesiyle diğer kripto paralarında artışa geçmesinde önemli bir etken oldu.