Z Kuşağı Oyunu Kime Verecek? İşte Anket Sonucu!

Z Kuşağı Oyunu Kime Verecek? İşte Anket Sonucu!
Seçimlere yönelik tartışmalara her gün yenileri ekleniyor. Muhalefet en kısa sürede erken seçim yapılmasını talep ederken, iktidar kanadı seçimlerin zamanında yapılacağı üzerinde ısrarla duruyor. Z kuşağının kime oy vereceği konusundaki araştırmalar da devam ediyor.

CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programına katılan Mustafa Şen, oldukça dikkat çeken anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Ak Parti’nin Oy Oranı 38-40 Arasında

Mustafa Şen, Ak Parti’nin oy kaybettiği yönündeki iddialara yanıt verdi.

Bazı kişilerin Ak Parti’nin oy oranı için “Yüzde 20 bilmem ne” dediğini belirten Şen, böyle bir durum olmadığını ve elindeki verilere göre Ak Parti’nin oy oranının yüzde 38-40 arasında olduğunu söyledi. Yüzde 49’lardan bu seviyelere bir düşüş olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında da konuşan Şen, Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranının yüzde 50’inin altına düşmediğini belirtti.

Z Kuşağı Oyları

Şen, Z kuşağında lider partinin Ak Parti olduğunu ve CHP ile arasında 10 puanlık bir fark bulunduğunu ancak Ak Parti’nin Z kuşağında kendi ortalamasının altında kaldığını ifade etti.

Gençlerin en beğendiği liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Şen, Z kuşağında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi oy ortalamasından 5-6 puan daha düşük aldığını dile getirdi.