ALEVİ-BEKTAŞİ KÜLTÜR VE CEMEVİ BAŞKANLIĞI, YAZILI VE SÖZLÜ SINAVLA 40 UZMAN ALACAK

ALEVİ-BEKTAŞİ KÜLTÜR VE CEMEVİ BAŞKANLIĞI, YAZILI VE SÖZLÜ SINAVLA 40 UZMAN ALACAK
Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, 40 sözleşmeli uzman alımı için sınav ilanı yayınladı. Sınava, başvuru şartlarında belirtilen lisans bölümlerinden mezun olmak şartıyla Alevilik-Bektaşilik alanında kitap veya kitap bölümü ile bilimsel makale veya belgesel film yayımlamış olanlar; bu alanda faaliyet yürüten kamu, sivil toplum kuruluşları ya da diğer özel kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen tamamlanmış projeler kapsamındaki alan araştırmalarına katıl

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, 40 sözleşmeli uzman alımı için sınav ilanı yayınladı. Sınava, başvuru şartlarında belirtilen lisans bölümlerinden mezun olmak şartıyla Alevilik-Bektaşilik alanında kitap veya kitap bölümü ile bilimsel makale veya belgesel film yayımlamış olanlar; bu alanda faaliyet yürüten kamu, sivil toplum kuruluşları ya da diğer özel kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen tamamlanmış projeler kapsamındaki alan araştırmalarına katılmış olanlar, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen Alevilik-Bektaşilik çalışmalarında yer alanlar girebilecek.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın 40 sözleşmeli uzman alımına ilişkin ilanı bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Yapılacak sınava girmek için, yükseköğretim kurumlarının dört yıllık lisans düzeyinde eğitim veren hukuk fakültesi, fakültelerin kamu yönetimi, siyaset bilimi, işletme, iktisat, aktüerya bilimleri, tarih, Türk dili ve edebiyatı, Türk halk bilimi, halk bilimi, sanat tarihi, arkeoloji, sosyoloji, antropoloji, psikoloji, felsefe, müzik, müzikoloji, müzik bilimleri, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, gazetecilik, halkla ilişkiler ve tanıtım, radyo televizyon ve sinema, bilgi ve belge yönetimi, tarih öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği ve Türkçe öğretmenliği bölümlerinden mezun olmak gerekecek. Bu bölümlere denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak da sınava girebilecek.

Söz konusu lisans bölümlerinden mezun olmak şartıyla lisansüstü eğitimini tamamlamak ve bitirme tezini Alevi-Bektaşilik ile ilgili yapmış olmak da aranan özel nitelikler arasında sayıldı. İlana göre, adaylarda aranacak diğer özellikler ise şöyle:

“Başvuru şartlarında belirtilen lisans bölümlerinden mezun olmak şartıyla Alevilik-Bektaşilik alanında kitap veya kitap bölümü ile bilimsel makale veya belgesel film yayımlamış olmak; bu alanda faaliyet gösteren kamu, sivil toplum kuruluşları ya da diğer özel kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen tamamlanmış projeler kapsamındaki alan araştırmalarına katılmış olmak veya başvuru şartlarında belirtilen lisans bölümlerinden mezun olmak şartıyla kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen Alevilik-Bektaşilik çalışmalarında yer almış olmak.”

NİHAİ BAŞARI, SÖZLÜ SINAV NOTUNA GÖRE BELİRLENECEK

Yazılı sınavın ardından bir de sözlü sınav yapılacak. Nihai başarı sıralaması, sözlü sınav notuna göre belirlenecek. Adaylar, sözlü sınav puanına göre en yüksek puandan başlayarak sıralanacak ve her bir pozisyon için ilan edilen pozisyon sayısı kadar asıl ve asıl aday sayısı kadar yedek aday belirlenecek.

ANKA Haber Ajansı