Bakanlık Tarafından Çocuk Sahibi Ailelere Ödeme Yapılıyor! Ödemeyi Almak İçin Başvuru Nasıl Yapılır!

Bakanlık Tarafından Çocuk Sahibi Ailelere Ödeme Yapılıyor! Ödemeyi Almak İçin Başvuru Nasıl Yapılır!
Ülke olarak son bir yıldır ciddi bir ekonomik kriz ile mücadele ediyoruz. Yüksek enflasyon oranları, arta fiyatlar, gizli enflasyon gibi etkenler ülkemizde ki fakir ve yardıma muhtaç olan insan sayısının da giderek artmasına neden oluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı bu tür ailelere SED yardımı olarak bilinen özel bir yardım veriyor. Bazı kriterleri yerine getiren ve başvurularını yapan tüm aileler bu yardımlardan rahatça faydalanma şansına sahip oluyorlar. Ancak bunun için öncelikle gerekli başvuruyu yapmanız gerekiyor.

2022 SED Yardımı Nedir? Başvuru Nasıl Yapılır?

Bakanlık tarafından verilen SED yardımı yani “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti” nasıl ve kimlere veriliyor bilmeniz gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu yardımı doğru şekilde başvuru yapan kişilere, şartları sağlamaları durumunda veriyorlar.

SED yardımı sadece yakınları tarafından bakılabilecek çocuklara, aile desteği almayan çocuklara, haklarında bakım tedbiri kararı verilmemiş çocuklara veriliyor. Bunun için ailesinde hiç kimsenin çalışmıyor olması, ailesinin ekonomi krizde olmaması ve ailede en az bir çocuğun olması gerekiyor.

SED Yardımı Ne Kadardır!

Her ay düzenli olarak SED yardımı Bakanlık tarafından belirlenen kişilere veriliyor. İlk 6 ay için açıklanan rakamlara göre 18 yaşında bakım tedbiri olanlara 849.69 TL ödeniyor. Okul öncesi dönemde olan veya okula devam etmeyen çocuklara 1.183 TL yardım veriliyor. İlk öğretime giden çocuklara 1.677 TL, orta öğretim yaşında olanlara 1.789 TL ödeme yapılmasına karar verildi.

Yüksek öğretim yapan çocuklu ailelereyse ilk altı ay boyunca 2.103 TL verileceği açıklandı. Bunun yanında devlet farklı destek katlarına göre de yardım bulunuyor. 1. Kat için 2.236 TL, ikinci kat için 4.473 TL ve üçüncü kat içinse 6.710 TL yardım veriliyor.

E-Devlet Üzerinden SED Yardımı Başvurusu!

Sizlerde yukarıda ki kriterleri yerine getiriyorsanız yapmanız gereken başvurusu e-devlet üzerinden yapmak olacaktır. Bu en basit yol olmakla birlikte Sosyal Hizmetler Merkezleri, İl Müdürlüklerine bizzat giderek de dilekçe vererek yardım başvurusunda bulunabilirsiniz

Yönetici