BANDIRMA'DA KADIN OYUNLARI FESTİVALİ BAŞLADI

BANDIRMA'DA KADIN OYUNLARI FESTİVALİ BAŞLADI
Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek kadın temalı tiyatro festivali olan Kadın Oyunları Festivali’nin Bandırma gösterimleri, 'Tilkiler ve Kötü Kalpli İtler' adlı oyun ile başladı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek kadın temalı tiyatro festivali olan Kadın Oyunları Festivali’nin Bandırma gösterimleri, "Tilkiler ve Kötü Kalpli İtler" adlı oyun ile başladı.

Bandırma Belediyesi’nin iş birliğiyle, bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Kadın Oyunları Festivali, başladı. Barış Manço Kültür Merkezi, 5 gün boyunca kadın temalı tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında; "Tilkiler ve Kötü Kalpli İtler', "Prima Facie', "Ölü Kadınlar Diyarı', "Kertenkelenin Ardından" ve "Dışarıda Hiçbir Şey Va'r adlı tiyatro oyunları, Bandırmalılar'la buluşacak. Festivalden elde edilecek gelir, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kız çocuklarının eğitimi için kullanılacak.

Festivalin açılışı, "Tilkiler ve Kötü Kalpli İtler" adlı tiyatro oyunu ile gerçekleştirildi. Programa, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, Belediye Meclis Üyesi Merve Polat ve Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat katıldı.

Belediye Başkanı Tolga Tosun, programın kapanışında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri nedeniyle ilk etapta festivalin gerçekleştirilmemesi yönünde karar alındığını belirtti. Daha sonra festival komitesi ve Bandırma Belediyesi’nin aldığı ortak kararla, festivalin deprem felaketinden etkilenen kız çocuklarının eğitimi için organize edilmesi üzerine fikir birliğine varıldığını aktaran Başkan Tosun, “Doğa deprem gerçeğini hiçbir surette aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini bizlere hatırlatırken, kadınlarımızın sorunları da tıpkı deprem gerçeği gibi hatırlanıp dikkat çekilmesi gereken bir durumdur. Bizler çeşitli platformlar aracılığıyla kadınlarımızın sesini duyurmaya çalışırken bu seferde sanat kanadıyla da seslerini duyurmaya vesile oluyoruz. Böylesine zor bir dönemde sanatın iyileştirici gücüne inanarak sanatıötelemek yerine kültür ve sanat gibi iki önemli olguyu eğlence aracı görmeyip geçirdiğimiz bu zor süreçte bu olguların insan üzerindeki iyileştirici gücüne destek olmayı tercih ediyoruz” dedi.

ANKA Haber Ajansı