Bob Saget'in şok edici ölümü kafa travmasının tehlikelerini vurguluyor

Bob Saget'in şok edici ölümü kafa travmasının tehlikelerini vurguluyor
Sağlık uzmanları, kafaya alınan darbelerin göz ardı edilmemesi ve tıp uzmanları tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor.

Sağlık yetkililerine göre, geçen ay popüler komedyen ve TV oyuncusu Bob Saget'i öldürdüğü bildirilen koşullar nadir değil.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre, her gün yaklaşık 166 Amerikalı travmatik beyin hasarı ile ilgili olaylardan ölüyor.

CDC web sitesinde, bazı kişilerin travmatik beyin hasarı (TBI) geçirme veya bir yaralanmadan sonra daha kötü sağlık sonuçlarına sahip olma riskinin daha yüksek olduğunu söyledi. Federal ajansa göre, TBI ile ilgili hastaneye yatışların yaklaşık yarısından düşmeler sorumludur.

Sitcom " Full House "un sevilen yıldızı , uzun süredir devam eden "Amerika'nın En Komik Videoları"na ev sahipliği yapan ve efsanevi stand-up komedyeni Saget'in 9 Ocak'ta Orlando, Florida'da bir otel odasında kafasından yaralanarak öldüğü bildirildi .

E tarafından elde edilen açıklamada! Haberler ve Yahoo! Haberde, Saget'in ailesi yetkililerin 65 yaşındaki aktörün "kafasının arkasını yanlışlıkla bir şeye çarptığını, hiçbir şey düşünmediğini ve uyuduğunu" sonucuna vardığını söyledi.

Aktör, JOHN STAMOS'UN ONU EŞLERİYLE İKİ KEZ GÖRÜŞÜNDE GÖRDÜĞÜNDE BOB SAGET'IN 'Barış İçindeydi' DİYOR

Saget'in ailesi, birden fazla rapora göre yaptığı açıklamada, "Bob'un vefatından bu yana geçen haftalarda, Bob'un hayranlarından bize büyük bir teselli olan ve sonsuza dek minnettar olduğumuz inanılmaz sevgi dolu çıkışı karşısında şaşkına döndük" dedi. . "Yetkililerin soruşturmasından nihai sonuçlara ulaştığımıza göre, taraftarların bu sonuçları doğrudan bizden duymasının uygun olduğunu düşündük."

Açıklamaya göre, vücudunda alkol veya uyuşturucu belirtisi yoktu.

Fox News'in daha önce bildirdiği gibi, Saget'in cesedi Orlando'daki Ritz-Carlton otelinde bulundu. O sırada müfettişlerin herhangi bir suç veya uyuşturucu kullanımına dair herhangi bir işaret görmediği bildirildi.

New York City dışındaki Northwell Health'de acil tıp doktoru olan DO, Dr. Fred Davis, Saget'in vakasından haberdar değil, ancak Fox News'e kafa yaralanmalarının özellikle yaşlı veya belirli ilaçları alan kişilerde tehlikeli olduğunu söyledi.

Davis Fox News'e verdiği demeçte, "Kan incelticiler, kafa travması geçirirlerse insanları daha fazla kanama riskine sokar" dedi.

Davis, kafa travması geçiren kişilerin belirli belirti ve semptomların farkında olmasının önemli olduğunu ekledi.

"Bilinç kaybının olduğu kafa travması endişe verici olabilir" dedi. Daha ileri değerlendirmeye neden olan belirli faktörler arasında, kişinin yaralanmadan iki saat sonra başlangıç ​​​​çizgisine geri dönmemesi, kafatasında kırılmaya neden olacak kadar önemli bir etki endişesi varsa, göz çevresinde morarma varsa, kusma sayılabilir. iki defadan fazla veya 65 yaşından büyük yaş."

BOB SAGET'İN EŞİ KELLY RIZZO, KOMEDYENİN ÖLÜMÜNÜN ÜZERİNDE BİR AYLIK SEVGİYLE ANLATTI

"Kişi kafasına aldığı bir darbeden sonra bayılıyorsa, kusma nöbetleri geçiriyorsa veya doğru hareket etmiyorsa" bir kişi derhal tıbbi yardıma götürülmelidir.

Bill Schwartz , New York, Massapequa'daki Schwarz Fizik Tedavi ve Performans Enstitüsü'nde sporculardaki beyin sarsıntıları ve kafa yaralanmaları ile ilgilenen bir fizyoterapisttir . Schwarz, NFL oyuncularını ve kolej sporcularını tedavi ediyor ve kafa yaralanmalarının tehlikeli olabileceğini söylüyor.

Schwarz Fox News'e verdiği bir röportajda, bilinç kaybı, boyun ağrısı, kusma, uyuşma veya kollarda karıncalanma, kafa karışıklığı/amnezi yaşayan kişiler derhal tıbbi yardım almalıdır" dedi.

CDC'ye göre, kafa travması geçirenler beyin sarsıntısı ve kanın beyinde biriktiği bir durum olan subdural hematomu ekarte etmelidir. Epidural hematomlar nispeten nadir olmakla birlikte, bu ölümcül yaralanmalara ilişkin raporlar mevcuttur.

coulier-bure-saget-getty.jpg

1920'de, Cleveland Indians'ın kısa oyuncusu Ray Chapman'a bir beyzbol topu çarptı, sersem bir şekilde ayağa kalktı, sonra bir sarsıntıdan yere yığıldı, ancak oynamaya devam edecek kadar iyileşti ve sadece birkaç saat içinde öldü. 19 Mart 2009'da, aktör Liam Neeson'ın eşi Natasha Richardson - aynı zamanda ünlü bir aktör - 45 yaşında Kanada'da bir kayak pistine düştükten sonra kafasına aldığı künt bir darbe nedeniyle epidural hematomdan öldü .

Sağlık uzmanları Fox News'e verdiği demeçte , kafaya alınan darbelerin göz ardı edilmemesi ve tıp uzmanları tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

saget-full-house-daughters-getty.jpg

Saget ailesine gelince, yaptıkları açıklamada, "Birlikte yas tutmaya devam ederken, herkesten Bob'un bu dünyaya getirdiği sevgiyi ve kahkahayı ve hepimize öğrettiği dersleri hatırlamasını istiyoruz: herkese karşı nazik olmak, Sevdiğiniz insanlara onları sevdiğinizi hissettirin, zor zamanları kucaklayarak ve kahkahalarla karşılayın