SİNOPLU HAYIRSEVER RAMAZAN AYINDA 'ASKIDA PİDE' UYGULAMASI BAŞLATTI

SİNOPLU HAYIRSEVER RAMAZAN AYINDA 'ASKIDA PİDE' UYGULAMASI BAŞLATTI
Sinop'ta bir hayırsever, bir fırın ile anlaşarak Ramazan ayında maddi durumu iyi olmayan aileler için 'askıda pide' uygulaması başlattı.

MUSTAFA USTA

Sinop'ta bir hayırsever, bir fırın ile anlaşarak Ramazan ayında maddi durumu iyi olmayan aileler için "askıda pide" uygulaması başlattı.

Fırın sahibi Orhan Özdoğru, "Hayırsever vatandaşın biri bir miktar para bıraktı ve böyle bir uygulama yapmamızı söyledi. Biz de bu uygulamayı başlattık. Bu uygulama Ramazan ayı boyunca devam edecek. Yetmediği yerde biz tamamlayacağız. Vatandaşların ilgisi yoğun. Pide bittikçe biz takviye yapıyoruz. Parasıönemli değil. Bir ay boyunca yetse de yetmese de biz pide takviyesi yapacağız" dedi.

Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar fırın önüne konulan Ramazan pidelerini ücretsiz alabiliyor.

Askıda pide uygulaması vatandaşlardan da destek gördü. Kenan Ergül adlı vatandaş, "Çok iyi bir uygulama. Sinop’ta vatandaşların alması için ve garibanlar olduğu için çok güzel bir şey düşünmüşler. Yapandan da Allah razı olsun. Bu işe öncü olanlardan daha çok sevindim. Çünkü ihtiyacı olup da utanıp da alamayanlar oluyor. Fırının dışına koymaları daha farklı olmuş. Vatandaş kimden ne aldığını görmüyor. Alan gidiyor. Allah razı olsun yapandan" diye konuştu.

Özdilek Göletlioğlu ise, "Çok güzel bir uygulama. Durumu olmayan vatandaşlar yararlansın. Buradan gelip taze pidelerini alsınlar. Her zaman olmayan bir uygulama" dedi.

ANKA Haber Ajansı