TEPEBAŞI’NDA ŞİMDİYE DEK 107 BİN TON AMBALAJ ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

TEPEBAŞI’NDA ŞİMDİYE DEK 107 BİN TON AMBALAJ ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Tepebaşı Belediyesi, 2009’dan bu yana 107 bin 325 ambalaj atığını geri dönüştürerek doğaya kazandırdı.

Tepebaşı Belediyesi, 2009’dan bu yana 107 bin 325 ambalaj atığını geri dönüştürerek doğaya kazandırdı.

Tepebaşı Belediyesi yurttaşların daha temiz ve güvenilir bir çevrede yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli önlemleri alırken bu doğrultuda başlattığıçalışmalara da devam ediyor. Bu kapsamda Tepebaşı'nda 2023 yılında toplanan ambalaj atığı miktarı 1 milyon 51 bin 540 kilograma ulaştı. 2009 yılından bu yana geri kazanım çalışmalarını sürdüren Tepebaşı Belediyesi, toplamda ise 107 bin 325 ton ambalaj atığı, bin 371 ton bitkisel atık yağ, 38 ton atık pil, 969 ton tekstil atığı, 9 ton atık ilaç, 19 ton elektronik eşya atığı ve 20 ton da ömrünü tamamlamış lastik atığını geri dönüştürdü.

2020 yılında 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni faaliyete geçiren Tepebaşı Belediyesi, belediye hizmet binasına Sıfır Atık Belgesi alan Eskişehir’in ilk belediyesi oldu. Doğal Yaşam Merkezi, Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Su Sporları Merkezi, Alzheimer Konukevi ile Fen İşleri Şantiyesi de Tepebaşı Belediyesi’nin Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanan merkezleri arasına girdi.

Sıfır Atık Yönetmeliği çıktığında Tepebaşı Belediyesi’nin 10 yılı aşkın süredir yürütmekte olduğu atık yönetimi sayesinde yönetmeliğe en hazır belediye olduğunu belirten Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, şunları kaydetti:

“Belediye’miz sorumluluğunda olan tüm atık gruplarında sistem oluşturmuş ve vatandaş bilgilendirmeleri yapılmıştı. Aynı zamanda 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne de sahipti. Tüm bunların sayesinde önce hizmet binalarına sıfır atık belgesi alan ilk belediye oldu. Takiben ilçe sınırlarında da sıfır atık belgesi alan ilk belediyeler arasında yer aldı. Kurduğumuz sistem ile daha temiz bir Tepebaşı ve yaşanabilir bir ilçe oldu. Tüm yerel yönetimler Tepebaşı Belediyesi’nin çalışmalarını yakinen takip edip örnek alıyor. Tepebaşı Belediyesi doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm gibi çalışmalara örnek olarak iklim değişikliği ile mücadele eden örnek bir belediye. Ayrıca vermiş olduğumuz okul eğitimleri ve geri dönüşüm atölyeleri ile bilinçli bir nesil yetişmesine de katkı sağlıyoruz. Tonlarca atığı geri dönüştürerek çevreyi koruyor aynı zamanda kamu yararı sağlıyoruz. Bu başarının sağlanmasında en büyük teşekkürü, çevreye saygılı ve doğaya sahip çıkan Eskişehirlilere borçluyuz.”

Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi almak isteyen yurttaşlar, 444 44 26 numaralı telefondan Mavi Masa hattına ulaşabilecek.

ANKA Haber Ajansı