Türk Ordusu Savaş Pozisyonu Aldı! Flaş Açıklama!

Türk Ordusu Savaş Pozisyonu Aldı! Flaş Açıklama!
Suriye’de muhaliflerin elinde kalan bölgelere yönelik Rusya’nın saldırılar düzenlediği ve Türkiye’nin bölgeye destek kuvvet aktardığı Reuters tarafından gündeme getirildi.

29 Eylül günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi’de bir araya gelecek. Görüşmeye günler kala Afrin’in çevresindeki köylerin Rusya tarafından saldırı altına alındığı ifade edildi.

Türkiye destekli muhalif grupların aktardığı bilgilere göre Rusya’nın saldırılarında en az 5 savaşçı hayatını kaybetti, 12 sivil ise yaralandı.

Geçtiğimiz yıl Suriye ordusu ve Rusya’nın saldırılarından dolayı İdlib’te yaşayan 1 milyona yakın kişi yaşadığı yeri terk etmiş, Türkiye ve Rusya’nın görüşmesi sonrasında saldırılar durdurulmuştu.

Muhaliflerin kontrolünde yer alan Suriye’nin kuzeybatı bölgesinde 4 milyondan fazla kişi yaşıyor, Rusya’nın saldırılarından dolayı evini terk etmek zorunda kalan yarım milyon kişi Türkiye sınırındaki çadırlarda yaşıyor.

Savaş Pozisyonu Alındı

Türkiye’nin bölgedeki askeri gücünü ciddi oranda artırdığı, son 2 haftalık süreçte çok sayıda asker ve zırhlı araç sevkiyatı yapıldığı, üslerin güçlendirildiği ifade edildi.

Özgür Suriye Ordusu sözcüsü Binbaşı Youssef Hamoud, Türkiye’nin tüm askeri üslerini güçlendirdiğini, asker ve teçhizat sevkiyatı ile savaş pozisyonu aldığını dile getirdi.

Askeri kaynaklar da Türkiye’nin cumartesi gecesi Suriye’ye sevkiyat yapıldığının görüldüğünü duyurdu.