Google Drive'da Bu Özellik Bir Türlü Keşfedilmedi! Bu Özellik Hayat Kurtaracak!

Google Drive'da Bu Özellik Bir Türlü Keşfedilmedi! Bu Özellik Hayat Kurtaracak!
Google Drive'ın birkaç kullanıcının aynı belge üzerinde çevrimiçi olarak çalışmasına izin veren belge, tablo ve form özellikleri en sık kullanılanlardır. Belge özelliği nedeniyle kurumsal dünyada popüler olan Google Drive, artık eğitim alanında da kullanılıyor. Ancak, çoğu kullanıcı Google Drive'a aşina olmadığı için tüm avantajlarından yararlanamıyor…

Aynı odada olmak zorunda kalmadan birden fazla kişiyle bir Google Drive belgesi üzerinde ortak çalışabilirsiniz. Belge üzerinde yapılan değişiklikleri incelemenizi sağlayan fonksiyon sayesinde belge üzerinde değişiklik ve düzenlemeleri kimin, ne zaman ve kimin yaptığını görüntüleyebilirsiniz. Sol üst köşedeki "Dosya" menüsünden "Düzenleme Geçmişini Görüntüle" seçeneğini seçmeniz yeterlidir. Bu seçeneği seçtiğinizde sağda bir ekran belirir. Açılan bu ekranda belge üzerinde yapılan tüm değişiklik ve güncellemelerin kim tarafından, ne zaman ve nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

Belgelerinizi istediğiniz kişiyle ve istediğiniz herhangi bir grupla paylaşabilirsiniz

Bir Google Drive belgesini veya hazırlanmış bir sunumu dilediğiniz kişiyle paylaşabilirsiniz. Oluşturduğunuz belgeyi paylaşmak için ekranın sağ üst köşesindeki "Paylaş" düğmesini tıklamanız yeterlidir. Bu butona bastıktan sonra çıkan pencere normal paylaşım fonksiyonlarını içermektedir. Belgeyi herkese açık olarak paylaşmak yerine özel olarak paylaşmak istiyorsanız, bunu "Gelişmiş" bölümünde yapabilirsiniz. Oluşturduğunuz belgeyi yalnızca özel, genel veya yalnızca bağlantı e-posta gruplarınızdaki kişilerle paylaşabilirsiniz. Erişim vermek istediğiniz kişiler bu ayarlarda yoksa arama alanına isimlerini yazarak da paylaşabilirsiniz.

Özel gereksinimlerinizi karşılamak için eklentileri kullanabilirsiniz

Eklenti işlevini kullanarak Google Drive çalışmanızı daha da optimize edebilirsiniz. Eklentiler bölümüne gittiğinizde, birkaç eklentinin mevcut olduğunu fark edeceksiniz. Görevinize bağlı olarak ihtiyacınız olan eklentiyi Google Drive'a ekleyebilirsiniz. Eklentiler bölümünde bu kadar çok eklenti olduğu için bir göz atmanızda fayda var.

Taramaları Google Drive mobil uygulaması kullanılarak da yapabilirsiniz

Telefonunuzda Google Drive kullanıyorsanız hayatınızı kolaylaştıracak tarama seçeneğine mutlaka göz atmalısınız. Mobil uygulamadaki tarama aracını kullanarak belgeleri, kartvizitleri ve diğer benzer belgeleri Drive'ınıza hızla yükleyebilirsiniz.

Ziyaret ettiğiniz siteleri Google Drive kullanarak kaydedebilirsiniz

İşiniz veya günlük hayatınızda sık sık web sitelerini keşfediyorsanız, hatırlamanız gereken veya daha sonra bakmak istediğiniz tüm web sitelerini kolayca Google Drive'a kaydedebilirsiniz.

Yönetici