Muhittin Böcek: “İnsan Odaklı Hizmetler Bizim İçin İlk Sırada Yer Almaya Devam Edecek”

Muhittin Böcek: “İnsan Odaklı Hizmetler Bizim İçin İlk Sırada Yer Almaya Devam Edecek”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yeni dönemde de halkçı projelerle vatandaşların yanında olmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Başkan Böcek, “İnsan odaklı hizmetler bizim için ilk sırada yer almaya devam edecek” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yeni dönemde de halkçı projelerle vatandaşların yanında olmak için çalışmalarına devam ediyor. Başkan Böcek, “İnsan odaklı hizmetler bizim için ilk sırada yer almaya devam edecek” dedi.

Başkan Böcek, yeni dönemde de halkçı projelerine devam etmek için yol haritasını hazırladı. Halk Et, Halk Süt, Halk Mama, Halk Ekmek, Antsu gibi halkçı projeleri kent geneline yayarak bunlara yenilerini ekleyeceklerini söyleyen Başkan Böcek, “İnsan odaklı hizmetler bizim için ilk sırada yer almaya devam edecek” diye konuştu.

Başkan Böcek'in yol haritasında yer verdiği hizmet ve projeler şöyle:

BURS VERİLEN ÖĞRENCİ SAYISI 15 BİNE ÇIKACAK

Yurt sayısı 2 katına, burs verilen öğrenci sayısı 15 bine çıkarılacak. Okul öncesi çocuklar için 35 kreş daha açılacak. Antalyalıların diş tedavilerinin ücretsiz yapıldığı, ücretsiz sünnet hizmeti sunulan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ilçelere yayılacak.

5 İLÇEDE KENT LOKANTALARI

5 ilçede kurulacak Kent Lokantaları ile belediyenin üretim tesislerinde üretilen yemekler uygun fiyatla halka sunulacak. Başta öğrencilerin ve ihtiyaç sahiplerinin kaliteli ve uygun fiyatlı yemeğe ulaşabilmesi sağlanacak. İhtiyaç sahibi tüm Antalyalı vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanacak.

YENİDOĞANLARIN 6 AY BEZ İHTİYACI KARŞILANACAK

Halkın uygun fiyat ödeyerek kaliteli ürünlere ulaşabileceği Halk Bakkal Projesi ile kadın kooperatiflerinin ve belediye iştiraklerinin ürünleri ekonomik fiyatlarla halkla buluşacak. Yenidoğan bebeklerin ilk 6 ay bez ihtiyacı karşılanacak. İhtiyaç sahibi ebeveynlerin bez masrafları en aza indirilerek ev ekonomilerine destek olunacak. Yeni evlenecek çiftlere beyaz eşya paketi verilerek genç çiftlerin ekonomik zorluklar ile mücadelelerine destek olunacak.

MEVCUT PROJELER ARTARAK SÜRECEK

Başkan Böcek’in “Sağlıklı süt içmek her çocuğumuzun hakkı” diyerek uygulamaya koyduğu Halk Süt, yeni dönemde 2-5 yaş arası tüm çocuklara ücretsiz olacak. “Bebeklerimiz Sağlıklı Büyüsün” sloganıyla yola çıkan Halk Mama 6-24 aylık tüm bebeklere ücretsiz ulaştırılacak. 4 ilçede ve 1 mobil araçta hizmet veren Halk Et, yeni dönemde tüm ilçelerde hizmet verecek. Üniversite öğrencilerine yönelik su faturası yardımı Can Suyu olmaya devam edecek. Proje kapsamında 5 ton olan ücretsiz su desteği 10 tona çıkarılacak. Ekonomik ve sağlıklı su AntSU her kapıya gelecek ve halkın suyu olmayı sürdürecek.

ANKA Haber Ajansı