Savunma Bakanlığı’ndan son dakika açıklaması şehit sayısı arttı

Savunma Bakanlığı’ndan son dakika açıklaması şehit sayısı arttı
Gelen son dakika bilgilerine göre, Pençe – Kilit operasyonu kapsamında şehit olan askerlerin sayısı 3’e yükseldi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından söz konusu olayla ilgili olarak resmi açıklama geldi. Bugün gerçekleşen roketatarlı saldırıdan kaynaklı olarak şehit sayısının arttığı ifade edildi.

Haberay'da bulunan habere göre, Pençe – Kilit operasyonu kapsamında hayatını kaybeden askerlerin sayısı 3’e yükseldi. Bakanlık tarafından ise resmi bir açıklama yapılırken başsağlığı da dilenildi. Bakanlık tarafından yapılan resmî açıklamada şu detayların altı çizildi;

"Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısında kahraman silah arkadaşımız İs.Söz. Er Yunus Kalkan şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.


Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz"

Şehit Yunus Kalkan’ın acı haber aile yuvasını yaktı. Hatay’ın Yayladağı ilçesinde yaşayan şehit ailesine haber verildi. Evin etrafına ise Türk bayrakları asıldı. Şehit Yunus Kalkan’ın cenazesi, öğle vakti kılınacak olan namaz sonrasında Yayladağı Asri Mezarlığı’nda defnedilecek.

Hastaneye Yetiştirildi Orada Şehit Oldu

Bunların yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı’nca gerçekleştirilen operasyonda yaralanan bir askerin şehit düştüğü de kamuyu ile paylaşıldı. Söz konusu açıklama kapsamında 26 Nisan Salı (Bugün) yapılan roketatar saldırı sonrasında sözleşmeli Er Fırat Canlı ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Fırat Canlı yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Acı Haber Aileye İletildi

Sözleşmeli Şehit Er Fırat Canlı’nın acı haberi, ailenin yaşadığı Kahramanmaraş Afşin ilçesine götürüldü. Şehit Babası Emin ve annesi Zahide Canlı’ya acı haberi Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay tarafından iletildi.

4 çocuklarından birisi olan Fırat’ın acı haberiyle gözyaşları içinde kalan Canlı çiftini gelen ekip teskin etmeye çalıştı. Ailenin evine ve sokağa Türk bayraklarının asılmasının yanı sıra taziyeye katılım büyüktü. Şehit Fırat Canlı cenazesi ise yarın gerçekleştirilecek olan şehit töreni sonrasında Küçüktatlar Mahallesi’ndeki mezarlıkta defnedileceği ifade edildi.

Roketatarlı Saldırı Sonrası Şehit Sayısı 3’e Yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı’nca Pençe – Kilit Operasyonu kapsamında roketatar saldırısı gerçekleşti. Saldırıda Piyade Sözleşmeli Er Doğukan Korkmaz’ın şehit olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı. Söz konusu açıklamada Bakanlık, roketatar saldırısından kaynaklı hastaneye sevk edilen Piyade Sözleşmeli Er Doğukan Korkmaz’ın şehit olduğu ifade edildi.

Kaynak: https://www.haberay.com.tr/pence-kilit-operasyonundan-aci-haber-geldi-sehit-sayisi-3e-yukseldi-53456h

Yönetici