DEVA Partisi Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı! Kongre Kararı Aldılar

DEVA Partisi Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı! Kongre Kararı Aldılar
Yerel seçimde beklediği oy oranını yakalayamayan DEVA Partisi büyük kongresini toplama kararı aldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan başkanlığında dün toplanan Başkanlık Kurulu, “Genel Merkez organlarının, insan kaynaklarının, söylem, hedef ve politikalarının değerlendirilmesini yapacak, yenileyecek en yüksek karar organı Büyük Kongredir” açıklaması yaparak, üç ay içinde kongrenin toplanacağını ilan etti.

DEVA Partisi, yerel seçimlerde beklenen oy oranını yakalayamayarak büyük kongre toplama kararı aldı. Parti lideri Ali Babacan başkanlığındaki Genel Merkez Başkanlık Kurulu, dün gerçekleştirilen dokuz saatten fazla süren toplantıda seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Kurul tarafından yapılan açıklamada, "DEVA Partisi, seçimlerde aldığı sonucun, kamuoyu ve partililerin beklentilerinin oldukça altında kaldığını samimiyetle kabul etmiştir" denildi. Açıklamada, seçim sonuçlarının ve partinin hatalarının "amasız, fakatsız bir biçimde ve mazeretlere sığınmadan ayrıntılı biçimde" ele alındığı belirtildi.

Tüm DEVA adayları ve teşkilatın görüşlerinin alınacağı vurgulanan açıklamada, "Partimizin Genel Merkez organlarının, insan kaynaklarının, söylem, hedef ve politikalarının değerlendirilmesini yapacak, yenileyecek en yüksek karar organı Büyük Kongre'dir" ifadelerine yer verildi. Üç ay içinde ilçe ve il kongrelerinin tamamlanması kararı da alındı.