Erdoğan'dan Gazze'ye Yardım Açıklaması: "Türkiye, Mazlumların Yanında Durmaya Devam Edecek"

Erdoğan'dan Gazze'ye Yardım Açıklaması: "Türkiye, Mazlumların Yanında Durmaya Devam Edecek"
Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’ye Yapılan Yardımları Anlattı: "Türkiye, Mazlumların Yanında Durmaya Devam Edecek"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde düzenlediği mitinge katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Mitingde AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un konuşmasının ardından sahneye gelen Erdoğan, özellikle Gazze'deki son gelişmeleri ve Türkiye'nin yardım faaliyetlerini vurguladı.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki zulmüne dikkat çekerek, "İnsani yardımlarımızla da Gazze'nin yanındayız. Şimdiye kadar 40 bin tondan fazla yardım malzemesini uçaklar ve gemilerle bölgeye gönderdik. Dün de 8. yardım gemisini 125 bin gıda kolisi ile Gazze'ye ulaştırmak üzere Mısır'a sevk ettik." dedi. Ayrıca, Türkiye'nin Gazze'ye olan desteğini vurgulayarak, "Türkiye, tüm kurumlarıyla Filistin halkının yanındadır." ifadelerini kullandı.

Geçen sene yapılan seçimlere de atıfta bulunan Erdoğan, Sancaktepeli vatandaşların kendilerine sadık kaldığını belirtti ve önümüzdeki seçimlerin kritik önemde olduğunu vurguladı. "İstanbul’un bir beş sene daha kaybetme lüksünün olmadığını görüyoruz." diyen Erdoğan, "Her şeyi akıl ve vicdan terazimizde tartacağız. Kullanacağımız bir oy beş senemizi etkileyeceğini unutmayacağız. İstanbul bir 5 sene daha kaybedemez." şeklinde konuştu.